esküvői-dekorációs-trendek
Esküvői dekoráció

A 2011-es esküvői dekorációs trendek

Nemcsak a színekben hoz újdonságot a 2011-es esztendő. Jövőre a praktikusság és a hagyomány lesz a fő szempont. A dekoráció, a színvilág és a díszítés minden esetben a párról fog szólni: legyen az egy élénk szín vagy egy izgalmas illat…

2011-ben továbbra is megmaradnak a klasszikus színek és stílusok. Bár az elmúlt évtizedekben “elszabadult a színvilág”, jövőre mégis az esküvő hangulata, tematikája adja meg az alapszíneket.

Nálunk még mindig a hagyományos fehér dominál az esküvőkön, általában ehhez a színhez választanak “kiegészítő” színt. Keleten a narancs-pink-lila-arany dívik, de gyakran használják az üde, friss pink-zöld kombót. A romantikus, barokkos bronz-arany kettős mellett megjelent a 21. század kedvence, a titkozatos csokoládé-pink-rózsaszín triász.
Az arisztokratikus ezüst-grafit-palát kifejezetten nagyvonalú esküvőkre ajánljuk, ahol a matt és a fényes váltakozásával lehengerlő esztétikai élményt varázsolhatunk.
Természetesen jövőre is nagy divat lesz a fehér-tűzpiros variáció.

Az esküvői dekoráció leginkább a hagyományokból táplálkozik, gondoljunk csak a menyasszonyi csokorra vagy a csókkapura. A tradicionális részleteket nem szabad elhagyni a nagy napban, hiszen ez az esemény a szeretteinknek, a szeretteinkről is szól. A radikális változtatásokat kerüljük, inkább az apróbb dolgokban térjünk el a megszokottól: az ifjú párt meghatározó illat vagy zene, egy apró virág a szalvétán… Hogy mi az, ami az adott esküvőn igazi unikum lesz, az menet közben derül ki és az utolsó pillanatig titok a pár számára.

Bár igen elterjedt az asztalok díszítése (virág, dísz, kő stb), ne feledjük, hogy a vacsoraasztalon az ételeké a főszerep. Nem szerencsés sok aprósággal telerakni az asztalt. A praktikusságot kombináljuk a díszítő funkcióval: a köszönőajándék és az ültetőkártya elegendő a tökéletes asztal kivitelezéséhez.