a tökéletes jegygyűrű
Esküvői kiegészítők

A tökéletes jegygyűrű

Mik a legjellemzőbb ékszer trendek 2011-ben? Milyen nemesfém jegygyűrű a legkelendőbb? Milyen gyűrűt választanak a vőlegények és milyet a menyasszonyok?

Mivel a jegyékszer nem divatcikk, ezért alapvetően a párok az egyéniségüknek megfelelő ékszert keresnek a Nagy Napra, olyanokat, amikről úgy érzik, tíz-húsz év múlva is tetszeni fog nekik. Ezért van, aki a klasszikus formákat, míg mások az egészen különleges irányzatokat keresik. Kizárólag egyéniség és ízlés függő ki milyen ékszert tart szépnek, így gyakorlatilag mindenféle irányzat megtalálható a piacon.

Napjainkban még mindig az arany eljegyzési gyűrű a legkelendőbb. A különböző színű arany ötvözetek lehetőséget adnak izgalmasabb megoldásokra, legyen szó kis szériában készült egyedi ékszerekről vagy tömeggyártásból kikerülő darabokról. A karikagyűrű készülhet még titánból, nemesacélból, ezüstből, illetve ezen fémek kombinációjából is.

A vőlegénynek mindig nehezebb tervezni, mint a menyasszonynak, hiszen fontos, hogy a gyűrű összhangban legyen női párjával, ám mégis férfias megjelenést biztosítson. A női gyűrűk sokkal hálásabbak: kis gyémántokkal díszítve nőiessé válnak az ékszerek. A férfi gyűrűk is gyakran kapnak ékköveket, általában kevesebbet és sötétebb színűeket.

A legtöbb esetben a jegygyűrűt a vőlegény választja ki, általában teljes titokban. Ahhoz, hogy a megtalálja a tökéletes eljegyzési ékszert, mindent meg kell osztania az ékszerésszel: milyen egyéniség, milyen testalkatú és milyen stílusú kedvese. A válaszokból remélhetőleg sikerül elnegyedelni a kínálatot, így módszeres interaktív beszélgetéssel eljuthatunk a legmegfelelőbb ékszerhez. Ha a gyűrű méretében nem vagyunk biztosak, jelezzük az eladónak, ékszerésznek, aki olyan darabot ajánl, amit utólag is lehet igazítani.