esküvői menü
Esküvői kiegészítők,  Esküvőszervezés

Az igazán megkomponált esküvői menü

Gregor Klöter nemhiába kapta meg az egyik legrangosabb gasztronómiai “jelvényt”: folyamatosan megújuló ételkülönlegességei az ízhatáson felül többletjelentést is hordoznak. A mesterszakácsot a klasszikus esküvői menüről kérdeztem. 

“Fontosnak tartom, hogy megismerjem a jegyeseket, mielőtt kigondolom a menüt. Minden esküvő más, hiszen eltérő kultúrából, környezetből vagy netalán országból érkeznek a párok, és természetesen mások az egyes ételekhez kapcsolodó érzéseik, élményeik is.

Egy menü megtervezésekor nemcsak az ízhatást, a megjelenést tartom fontosnak, hanem az egészben rejlő jelentést is. Ahhoz, hogy ez a mondanivaló mindenkihez elérjen, mindent magam ellenőrzök, a válogatott alapanyagoktól kezdve egészen a díszítésig. Minden fogás egy új élmény és egyben egy régi emlék is, nem?

Természetesen a többletjelentés azoknak szól, akik közel állnak a párhoz, vagyis ismerik a családi szokásaikat, kedvenc ételeiket, gasztronómiai hagyományaikat. Az esküvő a házasság főpróbája, így fontos, hogy már aznap tudatosítsuk magunkban, mit hozunk magunkkal a múltból és mi lesz az,  amiben újat teremtünk.”