Hajós lakodalom
Uncategorized

Hajós lakodalom

A 21. században ismét divattá vált a hajós esküvő. Nem tudni, hogy a lágy ringatózás, a gyönyörű panoráma vagy szabadság érzése teszi kedveltté az ifjú párok körében ezt az esküvőtípust, de ha igazán különleges lakodalmat szeretnénk, nem árt megismerni a hajós esküvőt sem.

Képzelje el, hogy a hajóflotta kapitánya adja össze Önöket a hagyomány szerinti “hajós esketés” során. Ez a szertartas egyedülálló a maga nemében, és csak kevesek kiváltsága, hogy a századfordulón oly divatos szertartás részesei lehetnek. Igen, ez az “esketés” csupán a hajó fedélzetén érvényes, azaz előtte vagy utána az anyakönyvi hivatalban, anyakönyvvezető elé is kell járulni.

A hajók fedélzetére a területileg illetékes anyakönyvi hivatal anyakönyvvezetői rutinosan járnak, hiszen több, mint egy évtizede esketnek párokat a családjogi törvény szerint hivatalosan is a hajók fedélzetén.

Képzelje el, amint..

Összegyűlik a család és a barátok, a menyasszony és a vőlegény izgatottan várja a szertartást, a szülők büszkén figyelik gyermeküket. A hajókürt jelzi a pár érkezését. A szertartás alatt lassan úszó hajó a Duna panorámájával öltözteti fel az esküvőt. Az anyakönyvvezető előtt kimondott igenek után magasan repül a menyasszonyi csokor, hogy kijelölje egy új esküvő napját. A hajó kikötése jelzi a vacsora kezdetét: a menü fogásait gazdagon terített asztalok kínálják. A vacsora után a nyitótánchoz mindenki a tánctérre sorakozik, a zenekar pedig átveszi a kapitánytól a vezénylést a násznép hangulata felett. A menyasszonyi torta felett a csillagos égre a tűzijáték fest fényorgiát, a menyasszonytánc kezdetét pedig a hajókürt jelzi.

Ez a romantikus kép nemcsak álom, hiszen a hajós esküvővel valóra válthatja.