• milyen esküvői cipőt vegyek
  Esküvői cipő,  Esküvői ruha,  Menyasszonyi ruha

  Esküvői cipő… de milyet?

  Bár azt hihetnénk, hogyha tudjuk a cipőméretünket, nem fog gondot okozni az esküvői lábbeli beszerzése, ám a hatalmas szín- és méretválaszték nagy fejtörést okozhat… Pedig a cipőanyagokról és a sarokméretekről még nem is beszéltünk. 

  Habár a legtöbben még mindig a hófehér színt keresik, egyre gyakrabban választanak a menyasszonyok bézs vagy ekrü típust. Ez a színtolódás köszönheti az esküvői ruhák “divatosabbá” válásának is, hiszen még mindig a ruhához választjuk a cipőt és nem fordítva. Jellemző, hogy a menyasszonyok egyre felkészültebben érkeznek a szalonokba, magukkal viszik a ruháikat vagy színminta segítségével próbálják kiválasztani a ruhájukhoz illő cipőt.

  Fontos a menyasszonyi ruha színe mellett az anyag is.  A csipkeberakásos ruhákhoz lehet csipkével díszített cipőt, míg  a szatén anyagú ruhákhoz szaténnal bevont darabokat választani. Az anyag nagyban függ a cipő fazonjától, stílusától is.

  A 2010-es esztendőben még mindig a kerek orrú cipellő volt a legkelendőbb, megelőzve a nyitott orrú és hegyes orrú társait. Ugyanez elmondható a kényelmességi-faktorra is: inkább kisebb sarkakat és kidolgozottabb belső részt választanak az arák, szemben a nagyon divatos tűsarkúkakkal, hiszen ebben az egy vagy esetleg két cipőben kell kibírniuk és végigtáncolniuk az egész napot.

  A kényelem mellett a sarok mérete a másik legfontosabb jellemző, hiszen ez a menyasszony és vőlegény közötti magasságkülönbségtől függ. Éppen a sarok-problémát elkerülendő, sokan a leendőbelijükkel együtt választanak a szalonokban cipőt.

  Szintén fontos az ár is. Általános szemlélet a menyasszonyok között, hogy a ruha a fontos, hiszen azt látja mindenki, az marad meg a vendégek emlékezetében, nem a cipő. Ezért jellemző, hogy az arák inkább a közép vagy alacsonyabb árkategóriájú cipőket választják, szemben a drága darabokkal.

  Természetesen praktikus “egyszuszra” kiválasztani az esküvői és a menyecske lábbelit. A menyecske cipők legdivatosabb színei között a piros, a bordó és a ciklámen dominálnak.

  Összegezve elmondhatjuk, hogy a fehér, közepes sarkú, kerek orrú darabok lehetnek a legmegfelelőbbek a nagy nap “túléléséhez”.