• esküvői-dekorációs-trendek
  Esküvői dekoráció

  A 2011-es esküvői dekorációs trendek

  Nemcsak a színekben hoz újdonságot a 2011-es esztendő. Jövőre a praktikusság és a hagyomány lesz a fő szempont. A dekoráció, a színvilág és a díszítés minden esetben a párról fog szólni: legyen az egy élénk szín vagy egy izgalmas illat…

  2011-ben továbbra is megmaradnak a klasszikus színek és stílusok. Bár az elmúlt évtizedekben “elszabadult a színvilág”, jövőre mégis az esküvő hangulata, tematikája adja meg az alapszíneket.

  Nálunk még mindig a hagyományos fehér dominál az esküvőkön, általában ehhez a színhez választanak “kiegészítő” színt. Keleten a narancs-pink-lila-arany dívik, de gyakran használják az üde, friss pink-zöld kombót. A romantikus, barokkos bronz-arany kettős mellett megjelent a 21. század kedvence, a titkozatos csokoládé-pink-rózsaszín triász.
  Az arisztokratikus ezüst-grafit-palát kifejezetten nagyvonalú esküvőkre ajánljuk, ahol a matt és a fényes váltakozásával lehengerlő esztétikai élményt varázsolhatunk.
  Természetesen jövőre is nagy divat lesz a fehér-tűzpiros variáció.

  Az esküvői dekoráció leginkább a hagyományokból táplálkozik, gondoljunk csak a menyasszonyi csokorra vagy a csókkapura. A tradicionális részleteket nem szabad elhagyni a nagy napban, hiszen ez az esemény a szeretteinknek, a szeretteinkről is szól. A radikális változtatásokat kerüljük, inkább az apróbb dolgokban térjünk el a megszokottól: az ifjú párt meghatározó illat vagy zene, egy apró virág a szalvétán… Hogy mi az, ami az adott esküvőn igazi unikum lesz, az menet közben derül ki és az utolsó pillanatig titok a pár számára.

  Bár igen elterjedt az asztalok díszítése (virág, dísz, kő stb), ne feledjük, hogy a vacsoraasztalon az ételeké a főszerep. Nem szerencsés sok aprósággal telerakni az asztalt. A praktikusságot kombináljuk a díszítő funkcióval: a köszönőajándék és az ültetőkártya elegendő a tökéletes asztal kivitelezéséhez. 

 • tüzijáték-esküvőre
  Esküvői dekoráció

  Tüzijáték esküvőre

  Tudta, hogy a tűzijáték telepítésének helyszíne minimálisan 100 méterre kell lennie a nézőktől? És azt, hogy a tűzijáték engedélyköteles és ennek ideje minimum 15 nap? Nem?

  Bár a tűzijátéknak több mint 5000 éves hagyománya van, az esküvőkön csak az új évezredben kezdtek feltűnni. Az elterjedésének oka valószínűleg a leegyszerűsített pirotechnikai követelmények és az újdonság varázsa volt.Minden tűzijáték engedélyköteles, azaz nem lőhet bárki, bármikor, bármit. Az engedélyezés minimum 15 nap, úgyhogy ne hagyja az utolsó előtti pillanatra a megrendelését. A legideálisabb időpont egy esküvői tűzijátékra a 21.30-22.00 közötti szakasz. Ilyenkor már vége a vacsorának, de még nem indult el az “ereszd el a hajam”. Ne tervezze éjfélre, mert addigra a gyerekek elalszanak, a vendégek táncolni, mulatni, szórakozni akarnak, már nem érdekli őket a „meglepetés”!

  A 2011-es esztendő a “nászajándék”- és a zenés tűzijáték éve lesz. A “zenés tűzijáték” egy olyan kivitelezés, ahol egy meglévő zenei tartalommal, a szám indulásával egyidőben kezdődik a tűzijáték. Az effektek úgy vannak tervezve, hogy a látvány harmonizáljon a zenével. Az örömszülők általában szeretnék meglepni a friss házasokat valami különlegesség nászajándékkal: egy romantikus számra komponált pirotechnikai show igen egyedi lehet. Azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy a helyet időben le kell zárni, hiszen a tűzijáték telepítésének helyszíne 100 m-re kell lennie a nézőktől. A pirotechnikussal előre egyeztetett, megbeszélt területet célszerű a rendezvény reggelén lezárni, mert a vendégek szeretnek odaállni, ahol egy „csomó üres hely van”.