• esküvői menü
  Esküvői kiegészítők,  Esküvőszervezés

  Az igazán megkomponált esküvői menü

  Gregor Klöter nemhiába kapta meg az egyik legrangosabb gasztronómiai “jelvényt”: folyamatosan megújuló ételkülönlegességei az ízhatáson felül többletjelentést is hordoznak. A mesterszakácsot a klasszikus esküvői menüről kérdeztem. 

  “Fontosnak tartom, hogy megismerjem a jegyeseket, mielőtt kigondolom a menüt. Minden esküvő más, hiszen eltérő kultúrából, környezetből vagy netalán országból érkeznek a párok, és természetesen mások az egyes ételekhez kapcsolodó érzéseik, élményeik is.

  Egy menü megtervezésekor nemcsak az ízhatást, a megjelenést tartom fontosnak, hanem az egészben rejlő jelentést is. Ahhoz, hogy ez a mondanivaló mindenkihez elérjen, mindent magam ellenőrzök, a válogatott alapanyagoktól kezdve egészen a díszítésig. Minden fogás egy új élmény és egyben egy régi emlék is, nem?

  Természetesen a többletjelentés azoknak szól, akik közel állnak a párhoz, vagyis ismerik a családi szokásaikat, kedvenc ételeiket, gasztronómiai hagyományaikat. Az esküvő a házasság főpróbája, így fontos, hogy már aznap tudatosítsuk magunkban, mit hozunk magunkkal a múltból és mi lesz az,  amiben újat teremtünk.”

 • a hajékszer az új őrület
  Esküvői kiegészítők

  A hajékszer az új őrület

  Visszatérni látszik az esküvői divatba a hajékszer viselése, köszönhetően a nagy napon képviselt természetességnek. A hajékszerek a kiengedett, hajpánttal hátrafogott vagy a loknis hajat is alkalmivá, egyedivé varázsolják…

  Akik szeretnének valami személyesebb, izgalmasabb hajdíszítést a tiaránál vagy a gyöngyöknél, és értékelik a klasszikus ékszereket, válasszanak hajékszert. Az elegánsább esküvőkhöz ajánlott ékszer személyre szabottan készül, tehát biztos nem találkozunk vele egy másik esküvőn.

  A hajékszereket hajfésűvel vagy hajpánttal rögzíthetjük. A díszítés történhet gyöngyökkel, swarovski kristályokkal vagy a menyasszony kívánságára egyéb anyagokkal. Szaténből és selyemből készülnek a virágok, masnik, illetve a fátyol megoldás sem ritka. Természetesen nem árt tájékoztatni az ékszerkészítőt a menyasszonyi ruha anyagáról, stílusáról vagy díszítéséről sem, így megjelenésünk tökéletesen összehangolt lehet.

  Az ékszer a szivárvány összes színében kérhető. A leggyakrabban kéket, fehéret, rózsaszínt választanak az arák, igazodva az esküvői hagyományokhoz. Nemcsak a menyasszonyt, hanem a koszorúslányokat is díszíthetjük ilyen jellegű ékszerrel.

  Bár a hajékszer magasabb árfekvésű, mint a hagyományos hajdíszek, mégis sok menyasszony dönt emellett, hiszen egyediségében és megjelenésében tovább emeli a nagy nap fényét.

 • a tökéletes jegygyűrű
  Esküvői kiegészítők

  A tökéletes jegygyűrű

  Mik a legjellemzőbb ékszer trendek 2011-ben? Milyen nemesfém jegygyűrű a legkelendőbb? Milyen gyűrűt választanak a vőlegények és milyet a menyasszonyok?

  Mivel a jegyékszer nem divatcikk, ezért alapvetően a párok az egyéniségüknek megfelelő ékszert keresnek a Nagy Napra, olyanokat, amikről úgy érzik, tíz-húsz év múlva is tetszeni fog nekik. Ezért van, aki a klasszikus formákat, míg mások az egészen különleges irányzatokat keresik. Kizárólag egyéniség és ízlés függő ki milyen ékszert tart szépnek, így gyakorlatilag mindenféle irányzat megtalálható a piacon.

  Napjainkban még mindig az arany eljegyzési gyűrű a legkelendőbb. A különböző színű arany ötvözetek lehetőséget adnak izgalmasabb megoldásokra, legyen szó kis szériában készült egyedi ékszerekről vagy tömeggyártásból kikerülő darabokról. A karikagyűrű készülhet még titánból, nemesacélból, ezüstből, illetve ezen fémek kombinációjából is.

  A vőlegénynek mindig nehezebb tervezni, mint a menyasszonynak, hiszen fontos, hogy a gyűrű összhangban legyen női párjával, ám mégis férfias megjelenést biztosítson. A női gyűrűk sokkal hálásabbak: kis gyémántokkal díszítve nőiessé válnak az ékszerek. A férfi gyűrűk is gyakran kapnak ékköveket, általában kevesebbet és sötétebb színűeket.

  A legtöbb esetben a jegygyűrűt a vőlegény választja ki, általában teljes titokban. Ahhoz, hogy a megtalálja a tökéletes eljegyzési ékszert, mindent meg kell osztania az ékszerésszel: milyen egyéniség, milyen testalkatú és milyen stílusú kedvese. A válaszokból remélhetőleg sikerül elnegyedelni a kínálatot, így módszeres interaktív beszélgetéssel eljuthatunk a legmegfelelőbb ékszerhez. Ha a gyűrű méretében nem vagyunk biztosak, jelezzük az eladónak, ékszerésznek, aki olyan darabot ajánl, amit utólag is lehet igazítani.