esküvői meghívók
Esküvői meghívó

Meghívó – legyen minnél személyesebb!

Az esküvői meghívókban nincsenek trendek, hiszen minden pár egyedi. Népszerű grafikák és hajtások voltak és lesznek is, azonban a megrendelések egyre személyesebbek: közös kép a boríték belsejében, csak a párra jellemző színek és minták stb. 


Meghívókat már a 18. században is használtak. Az európai arisztokraták körében különleges presztízse volt a kézzel készített, egyedi daraboknak. Ez a mai napig megmaradt. 

Milyen információkat kell tartalmaznia az esküvői meghívónak?

Elmaradhatatlan a helyszín (amennyiben az esketés és a lagzi külön helyszínen van, mindkettőt fel kell tüntetni), a dátum és a pontos kezdési időpont. Emellett szerepelnie kell a menyasszony és a vőlegény nevének, illetve egy közös elérhetőségnek (e-mail cím vagy telefonszám). Érdemes visszaigazolást kérni a vendégektől, hogy kalkulálható legyen a büdzsé. 

A személyesebb meghívók tartalmazzák a meghívott/meghívottak nevét. Amennyiben tudjuk, hogy a vendégünk komoly kapcsolatban/házasságban él, kerüljük az „és társa részére” kifejezést. Nem egy családban okozott problémát, hogy személytelen invitálást kaptak a lagzira. Bár koncentráltabb figyelmet igényel, mégis megéri a névre szóló esküvői meghívó készítése!

Mi jellemzi leginkább önöket?

Ha macis és szíves meghívók helyett valami különlegeset szeretne, akkor játsszon az anyagokkal, a formával és a grafikával. Boríték helyett legyen doboz, sima fehér papír helyett válasszon színeset vagy csipkéset. Hagyatkozzon a kreativitására: szalag, masni, de akár csomó is kerülhet a lapra. A monogramjukból formázhat logót, és felidézheti kedvenc korszakának zsánereit. Határ a csillagos ég!