tüzijáték-esküvőre
Esküvői dekoráció

Tüzijáték esküvőre

Tudta, hogy a tűzijáték telepítésének helyszíne minimálisan 100 méterre kell lennie a nézőktől? És azt, hogy a tűzijáték engedélyköteles és ennek ideje minimum 15 nap? Nem?

Bár a tűzijátéknak több mint 5000 éves hagyománya van, az esküvőkön csak az új évezredben kezdtek feltűnni. Az elterjedésének oka valószínűleg a leegyszerűsített pirotechnikai követelmények és az újdonság varázsa volt.Minden tűzijáték engedélyköteles, azaz nem lőhet bárki, bármikor, bármit. Az engedélyezés minimum 15 nap, úgyhogy ne hagyja az utolsó előtti pillanatra a megrendelését. A legideálisabb időpont egy esküvői tűzijátékra a 21.30-22.00 közötti szakasz. Ilyenkor már vége a vacsorának, de még nem indult el az “ereszd el a hajam”. Ne tervezze éjfélre, mert addigra a gyerekek elalszanak, a vendégek táncolni, mulatni, szórakozni akarnak, már nem érdekli őket a „meglepetés”!

A 2011-es esztendő a “nászajándék”- és a zenés tűzijáték éve lesz. A “zenés tűzijáték” egy olyan kivitelezés, ahol egy meglévő zenei tartalommal, a szám indulásával egyidőben kezdődik a tűzijáték. Az effektek úgy vannak tervezve, hogy a látvány harmonizáljon a zenével. Az örömszülők általában szeretnék meglepni a friss házasokat valami különlegesség nászajándékkal: egy romantikus számra komponált pirotechnikai show igen egyedi lehet. Azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy a helyet időben le kell zárni, hiszen a tűzijáték telepítésének helyszíne 100 m-re kell lennie a nézőktől. A pirotechnikussal előre egyeztetett, megbeszélt területet célszerű a rendezvény reggelén lezárni, mert a vendégek szeretnek odaállni, ahol egy „csomó üres hely van”.