zöldebb esküvő 2013-ban
Természetbarát esküvő

Zöldebb esküvők 2013-ban

A trendi esküvő receptje 2013-ban: természetes környezetet idéző dekoráció, növénydíszítés a tortán és cuki állat az ölben. A szigorú lagzik ideje lejárt, végre visszatérhetünk a természethez!

Az elegánsabb menyegzők mellett egyre nagyobb teret hódítanak a „természetes” esküvők. A helyszín nem akadályozza meg a fantázia szabad szárnyalását: akár egy házasságkötő teremben is lehet levelekkel szőtt boldogságkapu, vagy egy pedáns étteremben is szaladgálhatnak pajkos kiskutyák.  A házasulandó párok ötleteinek csak a helyszínek tűréshatára szabhat gátat.

Hogyan valósítson meg egy természetbarát lagzit?

Boldogító igen az erdőben
A szertartás helyszínét díszítse gazdagon növényekkel: a leomló csokrok mellett akár egy egész erdőt is betelepíthet az oltár mellé. A dekoráció többi részét is igazítsa az erdei hangulathoz, válasszon fából készült székeket, szórja fel rózsával a bevonulás útvonalát és adjon erdei csokrot a koszorúslányok kezébe. Az erdővé átalakított esküvői helyszín a filmekben is nagyon népszerű, elég csak a tinik kedvencére, a Twilight 4. részére gondolni.

Virágokba borult asztalok
Az átlagos esküvőkhöz képest használjon több virágdíszt. Feltűnhetnek az asztalokon, a templom padjain, de akár a mosdóban is.  Fajtában nincs megkötés: a kedvelt esküvői virágok (rózsa, jácint, kála, nárcisz) mellett akár a rétről is összegyűjtheti ehhez az alapanyagot. Ne feledje, a nyári melegben a legszívósabb virágok sem bírják 3-4 óránál tovább a gyűrődést!

Csoki helyett gyümölcs
Fellélegezhetnek a diétázók, hiszen a természetes esküvőkön a marcipánnal díszített falatok helyett gyümölcs kerül majd a tányérjukra. Az esküvői vacsora laktató fogásai után jól esik majd a vendégeknek az idénygyümölcs: eper, áfonya és citrusfélék is helyet kaphatnak a menüben. Ügyeljen a gyümölcsök tárolására, hiszen a melegben könnyen összeaszódhatnak a finom falatok!

Kutyabarát lagzi
Adjon fontos feladatot a Nagy Napon kedvencének: tanítsa be egy különszámra vagy bízza rá a gyűrűvivő szerepét. A kézhez szokott ölebek akár a vendégeket is fogadhatják. Ne feledje, a tömeg könnyen megzavarhatja a legnyugodtabb kutyákat is, ezért a menyasszonyi ruha felvétele után bízza egy jó barátra a terelgetést, nehogy balesetet szenvedjen az esküvői szett!