• hol vegyek esküvői öltönyt
  Esküvői ruha

  Hol vegyek esküvői öltönyt?

  Amikor az esküvők és a ruhák kerülnek szóba, általában mindenki a menyasszonyi ruhára gondol először, pedig a vőlegény öltözete is ugyanolyan fontos, mint az menyasszonyé, hiszen a nagy nap másik kulcsfigurája ő lesz. Éppen ezért érdemes rákattintani a budapesti öltönyök vőlegényeknek – heilemann.hu aloldalra, ahol az esküvői öltönyök igen széles választékát lehet megtekinteni. A menyasszony mellett állva, a budapesti HEILEMANN Öltönyház német WILVORST esküvői öltönyei és esküvői mellényei teszik elegánssá a vőlegényt, amelyeket a hét bármely napján fel is próbálhat.

  A legtöbb ruhadarab sötétkék vagy a kék valamelyik különleges árnyalatában pompázik, hiszen 2020-ban is ezek a legnépszerűbbek, de a vállfák erdejében találhatunk igazán egyedi bordó, fekete, barna öltönyöket is. A kiegészítők között találhatunk a mellényekhez színben passzoló francia nyakkendőket, elegáns WILVORST cipőket is. Persze az esküvői öltönyök mindegyike gyönyörű, de a férfiaknak meg kell találniuk azt a típust, amelyik a lehető legjobban illik hozzájuk. Ebben rengeteget segíthet az öltönyház személyzete is.

  Előzetes az 2019-es őszi WILVORST esküvői öltöny kollekcióból

  Mivel a leendő férj öltözéke az interneten is megtekinthető, mielőtt ellátogattok az öltönyházba ruhapróbára, ezért nem kell sok időt a válogatással és a kínálat átnézésével tölteni, mivel már előre kinézhetitek a honlapon a nektek tetsző ruhákat. Annyi lesz már csak a teendő, hogy a vőlegény felpróbálja ezeket.

  A próbához előzetes bejelentkezés nem szükséges, kérdéseiteket pedig feltehetitek a +36 (1) 787 0244 telefonszámon vagy személyesen a 4. kerületben, az Árpád út 102-104. szám alatt. Remélhetőleg sikerül majd kiválasztani a megfelelő esküvői öltönyt a WILVORST kínálatából, amiben fessen várhatja a vőlegény a szíve hölgyét az oltárnál. Garantáltan remekül fognak mutatni az esküvői fotókon is és pár év elteltével is szívesen nézegetitek majd a különleges fényképeket.

 • milyen esküvői cipőt vegyek
  Esküvői cipő,  Esküvői ruha,  Menyasszonyi ruha

  Esküvői cipő… de milyet?

  Bár azt hihetnénk, hogyha tudjuk a cipőméretünket, nem fog gondot okozni az esküvői lábbeli beszerzése, ám a hatalmas szín- és méretválaszték nagy fejtörést okozhat… Pedig a cipőanyagokról és a sarokméretekről még nem is beszéltünk. 

  Habár a legtöbben még mindig a hófehér színt keresik, egyre gyakrabban választanak a menyasszonyok bézs vagy ekrü típust. Ez a színtolódás köszönheti az esküvői ruhák “divatosabbá” válásának is, hiszen még mindig a ruhához választjuk a cipőt és nem fordítva. Jellemző, hogy a menyasszonyok egyre felkészültebben érkeznek a szalonokba, magukkal viszik a ruháikat vagy színminta segítségével próbálják kiválasztani a ruhájukhoz illő cipőt.

  Fontos a menyasszonyi ruha színe mellett az anyag is.  A csipkeberakásos ruhákhoz lehet csipkével díszített cipőt, míg  a szatén anyagú ruhákhoz szaténnal bevont darabokat választani. Az anyag nagyban függ a cipő fazonjától, stílusától is.

  A 2010-es esztendőben még mindig a kerek orrú cipellő volt a legkelendőbb, megelőzve a nyitott orrú és hegyes orrú társait. Ugyanez elmondható a kényelmességi-faktorra is: inkább kisebb sarkakat és kidolgozottabb belső részt választanak az arák, szemben a nagyon divatos tűsarkúkakkal, hiszen ebben az egy vagy esetleg két cipőben kell kibírniuk és végigtáncolniuk az egész napot.

  A kényelem mellett a sarok mérete a másik legfontosabb jellemző, hiszen ez a menyasszony és vőlegény közötti magasságkülönbségtől függ. Éppen a sarok-problémát elkerülendő, sokan a leendőbelijükkel együtt választanak a szalonokban cipőt.

  Szintén fontos az ár is. Általános szemlélet a menyasszonyok között, hogy a ruha a fontos, hiszen azt látja mindenki, az marad meg a vendégek emlékezetében, nem a cipő. Ezért jellemző, hogy az arák inkább a közép vagy alacsonyabb árkategóriájú cipőket választják, szemben a drága darabokkal.

  Természetesen praktikus “egyszuszra” kiválasztani az esküvői és a menyecske lábbelit. A menyecske cipők legdivatosabb színei között a piros, a bordó és a ciklámen dominálnak.

  Összegezve elmondhatjuk, hogy a fehér, közepes sarkú, kerek orrú darabok lehetnek a legmegfelelőbbek a nagy nap “túléléséhez”.

 • a tökéletes menyasszonyi ruha
  Esküvői ruha,  Menyasszonyi ruha

  8 tipp a tökéletes esküvői ruhához

  1. Ne kezdjük el a nézelődést a megfelelő melltartó nélkül, hiszen a méret levételéhez elengedhetetlen.
  2. Mindig vigyünk magunkkal magassarkú cipőt és harisnyát, hogy a megfelelő hosszra tudják átszabni a ruhát. Illetve ne felejtsünk el pár tánclépést sem tenni benne, nehogy “mozgásképtelenné” váljunk menyasszonyi ruhánkban.
  3. Bár minden menyasszony hófehér esküvői ruháról álmodik, ne feledjük, hogy ez nem mindenkinek áll jól. Vegyük figyelembe a haj- és bőrszínünket is a ruha kiválasztásánál.
  4. A barokkos ruhák divatja újra visszatért, ami jó hír, hiszen a fűző mindenkinek jól áll: kiemeli, amit ki kell és elfedi a kevésbé előnyös testrészeinket. A fűzős megoldás azért is praktikus, mert később egy elegánsabb alkalomra – akár kosztümmel- is fel tudjuk venni.
  5. A csipke örök klasszikus, legyen a ruha alján, csípőtájékon vagy a mellrészen, nem tévedhetünk vele.
  6. 2011 a virágok éve lesz. Díszíthetjük velük a ruhánkat (például a vállrészen) vagy akár a hajunkat is (abból az anyagokból, amiből a ruhánk is készült).
  7. Ha bátrabbak vagyunk vagy már nem az első esküvőnk, díszítsük a fűzőrész különböző színekkel (például: rózsaszín, arany, zöld, aranybarna).
  8. Ne felejtsük el a kiegészítő felsőrészeket sem: boleró, stola stb. Funkciójuk szerint különböző méretűek, anyagúak, vastagságúak, attól függően, mire kell nekünk (csak takarjon vagy melegítsen is; nyáron hirtelen zápor esetén legyen mit a fejünk fölé tartani stb).